In Spaanse Sferen

May 4, 2007

Omdat we over niet zo lang onze reis naar Barcelona gaan bekrachtigen, heb ik gisteravond – geïnspireerd door de zin in de vakantie en het Spaanse gerecht Marmitako – de volgende stoofschotel gemaakt, voor twee personen:

Ingrediënten:
– olijfolie
– 2 grote uien, gesnipperd
– 3 teentjes knoflook
– 1 el pikante paprikapoeder
– 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes (400 g)
– 400 g vastkokende aardappels, in blokjes
– 50 ml droge sherry
– 1 visbouillontablet, verkruimeld
– 2 tonijnsteaks
– 1 afgebakken meergranen stokbrood

Bereiding:
1. In braadpan olie verwarmen en ui 5 min. fruiten. Knoflook toevoegen en 2 min. meebakken. Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2-3 zachtjes bakken.
2. Aardappelblokjes door paprikamengsel scheppen. Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen. Vuur lager draaien en geheel onafgedekt 15 min. laten stoven, tot aardappel vrijwel gaar is. Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met peper en zout.
3. Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen. Deksel op pan leggen en gerecht nog 5 min. zachtjes stoven (niet meer laten koken), tot vis gaar is. Gebruik het afgebakken stokbrood om erbij te eten en in de saus te dippen. Enjoy your meal! (Ik moet nog even leren hoe je dat moet zeggen in het Spaans!)

Ondanks dat het er mooi en lekker uitzag, helaas geen foto dit keer omdat ik de komende 9 dagen nog van huis ben en geen camera in de buurt heb.

Reacties 1

 • J&A

  Vanavond getracht om in Spaanse sferen te komen! Dit is helaas niet zo gelukt bij ons. Wij hebben ook niet zo’n leuke trip in het vooruitzicht, misschien dat dit de oorzaak is.
  Het gerecht vonden we redelijk maar niet voor herhaling vatbaar. We vonden het allebei nogal ‘fishy’. M.a.w. de vissmaak was voor 2 niet zo enthousiaste viseters toch wat te overheersend. Maar goed, wie niet waagt, wie niet wint.
  De gegrilde tonijn die we vorige week uitgeprobeerd hebben beviel stukken beter.
  Helaas, de volgende keer beter!

  Liefs, J&A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *