Samen doen!

May 2, 2007

Marc en ik hebben gisteravond onderstaand gerecht samen gemaakt. Marc heeft het moeilijke werk gedaan: De varkenshaas lekker mals en rosé krijgen. Hij is met vlag en wimpel geslaagd! Het was héél erg lekker! En kijk eens hoe mooi!

Varkenshaas met cranberry-appelsaus

varkenshaas.jpg


Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 appel (wij hebben Granny Smith gebruikt)
– margarine
– 2 schaaltjes varkenshaas
– 1/2 pot cranberrycompote (350 g, Ocean Spray)
– zout en peper

Bereiding:
1. Ui pellen en snipperen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden.
2. Varkenshaas met zout en peper bestrooien. In koekenpan margarine verhitten en varkenshaas in 8 min. rosé bakken. Varkenshaas uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
3. In bakvet ui 2 min. bakken. Appelstukjes en compote toevoegen en mee warmen. Met zout en peper op smaak brengen. De varkenshaas met de saus serveren.

Ik heb er gekookte aardappels in de schil en verse worteltjes bij gekookt. Eet smakelijk allemaal!

Reacties 5

 • Pepijn

  Héél erg bedankt voor dit recept! Ik heb het vanavond voor een paar vrienden gemaakt (mer erbij rösti-rondjes, een ijsbergsla met pijnboompitten en doperwtjes & worteltjes) en we hebben echt heel erg zitten smullen. 🙂

 • Judith

  JE bent nog lekker aan het koken, zie ik. Leuk hoor! Bij mij wat stiller omdat ik ff wat rustiger aan doe op dat gebied. Maar ik lees jouw recepten nog graag hoor!

  Groetjes Ju

 • mensch

  Zeg Pep, je hebt deze keer geen mint door het vlees staan snipperen, lees ik? (a)

 • reginarosa

  Hihi, graag gedaan! Leuk dat jullie er zo van hebben zitten smullen. Bedankt de Appie ook een beetje want we kwamen op het idee via een receptenkaart, al volgen we het nooit helemaal maar laten we ons er gráág door inspireren.

  Hey Ju, fijn dat je het zo leuk vindt om de kookavonturen aan deze kant te lezen. Ik hoop dat bij jou de zin ook gauw weer komt, het kan zoooooo leuk zijn.
  En wie weet pik ik ook nog eens wat van jou mee, net als de kerrie toen!
  Veel succes en liefs -xx-

 • J&A

  Vanavond de varkenshaas met cranberrysaus op. Helaas was het vlees niet van AH-kwaliteit en hebben we een stukje weg moeten gooien. De mooie rose kleur van de vleesmeester uit de Rauwenhoff kregen wij niet voor elkaar.
  Verder was het recept verrassend. De zoete smaak met de pittige smaak van het vlees was erg lekker (zelfs voor iemand die niet van zoetigheid bij zijn vlees houdt).
  Zeker voor herhaling vatbaar maar dan met wat betere kwaliteit vlees! Helaas zie/merk je dat pas als het al op je bord ligt!!

  Veel groeten J&A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *