Piece of….

May 1, 2007

….Aardbeien-ricottacake met witte chocoladeglazuur!

042807192314.jpg

Zo! Dit weekend weer gebak gemaakt en het was absoluut heerlijk! Ik ben wel van plan deze vaker te gaan maken.

042807195956.jpg

Het recept mag, kan en wil ik jullie echt niet onthouden:

Ingrediënten:

– 1 roombotercake (600g), in plakken
– 250 g aardbeien
– 500 g ricotta
– 100 g witte basterdsuiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 2 eetlepels sinaasappellikeur
– 300 g witte chocolade, fijngehakt
– 50 g gepelde pistachenootjes
– 80 ml sinaasappelthee
– 75 g koude boter

Bereiding:
1. Was de aardbeien en dep ze droog. Houd 3 mooie aardbeien achter, snijd de rest in stukjes. Roer in een kom de ricotta los met basterdsuiker, vanillesuiker en likeur. Schep de pistachenootjes, aardbeienstukjes en de helft van de gehakte chocolade erdoor. Bekleed een cakevorm met plasticfolie en bedek de bodem met plakken cake.
2. Strijk de helft van het ricottamengsel erover uit. Leg hierop weer een laag cake, strijk de rest van de ricotta erover uit en dek af met de laatste plakken cake. Druk het geheel stevig aan. Dek de vorm af met folie en zet de gevulde cake minstens 3 uur in de koelkast.
3. Smelt in een pan met een dikke bodem de rest van de chocolade met de sinaasappelthee al roerende op zacht vuur. Roer van het vuur af de boter in kleine klontjes erdoor. Blijf roeren tot een glanzend glazuur ontstaat. Laat het glazuur goed afkoelen tot het smeerbaar is.
4. Keer de gevulde cake op een platte schaal en bestrijk de bovenkant en de zijkanten met een dikke laag glazuur. Zet de cake weer in de koelkast en laat het glazuur stevig worden. De cake wordt lekkerder als je hem een halve tot een hele dag laat staan. Garneer de cake vlak voor het serveren met aardbeien.

Reacties 2

  • J&A

    Ook al was het een “left over” van zaterdag, toch roepen wij in koor: “we want more”!

    Groeten J&A

  • reginarosa

    Ja, ik oooook! Ik zou er zo weer één maken, echt jammer dat hij op is. Maar over anderhalve maand is er alwéér iemand jarig. Nu moet ik wel he? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *