Makkelijk en toch lekker

April 15, 2007

Vanavond heb ik Tagliatelle met gerookte zalm gemaakt. Ik had wel zin in pasta en ook in iets simpels, na een druk bewogen weekend. In dit gerecht vond ik allebei. Onderstaand recept is voor vier personen, maar ik heb het voor z’n tweetjes gemaakt.

Ingrediënten:
2 el zonnebloemolie
– 250 g kleine kastanjechampignons, in kwarten
– 375 g gedroogde of verse tagliatelle (ik heb de verde variant gebruikt)
– 125 g gerookte zalm, in stukjes (ik heb meer gebruikt: 200 g)
– 3 el vers gehakte peterselie
– 200 ml creme fraiche
– sap van 1/2 citroen
– salade om erbij te serveren

Bereiding:
1. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de champignons 8 minuten tot ze bruin worden.
2. Breng intussen een ruime pan gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook hem volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Roer de zalm, peterselie, creme fraiche en het citroensap door de champignons en voeg zout en peper toe. Giet de pasta af en meng hem snel door de roomsaus. Serveer direct met een salade.

Eet smakelijk! Dat hebben wij in ieder geval wel gedaan. (Alleen alwéér vergeten een foto te maken, d’oh!)

Reacties 6

 • Anonymous

  Hallo daar weer op 18D. Dit recept klinkt ook weer goed en lijkt ook heel eenvoudig te bereiden. Gaan we misschien ook nog een keer proberen. Vanavond hebben we jullie recept van 11 maart jl. gemaakt. Kip met zoete uien. Dit was heel lekker en had voor ons gevoel een wat oosterse smaak. Natuurlijk was dit niet zo lekker als datgene wat we vorige week aten bij restaurant Durbar!!!!! Het ontbreken van een foto is natuurlijk wel een minpunt (haha)!

  Veel groeten en kookplezier in de komende week! J&A

 • reginarosa

  Thanks, wat leuk!

  En J&A, klinkt goed van de Kip met Zoete Uien! Ik weet nog dat ik het zelf ook een heel lekker recept vond. En tja, Baas boven Baas wat Durbar betreft.. Wie weet kunnen we er ooit nog eens naartoe, haha!
  Inderdaad wel stom dat ik er steeds niet aan denk om een foto te maken, want het heeft er tot nu toe gewoon prima en fotogeniek uitgezien. Misschien wel té goed, zodat we steeds lekker aan willen vallen, haha!

  Ik wilde nog even noemen dat dit gerechtje op zich niet erg bijzonder is, maar wel lekker genoeg en vooral erg handig als je geen zin hebt in al te veel poespas en tijdbesteding. Zoals gezegd, bijvoorbeeld na een drukbewogen weekend lekker makkelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *