Onze Forel Creatie

April 1, 2007

Dit hebben wij gisteren gemaakt!

forelklein.jpg

Naar eigen recept – en dus zelf geschreven:

Ingrediënten:
– 2 forellen, schoongemaakt
– verse dille, fijngesneden
– verse bieslook, fijngesneden
– 125 ml sour cream
– 2 tl grove mosterd
– vers gemalen zeezout, vers gemalen peper
– citroen
– kappertjes
– 6 nieuwe aardappels
– 410 g stoomgroenten (wij hebben de stoomgroenten van de AH Excellent gekozen met broccoli, wortel, courgette, rode ui en zeekraal)

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd de aardappels open over de helft. Verpak ze in aluminiumfolie en leg ze 60 minuten op een rooster in het midden van de oven.
– De forel op aluminiumfolie leggen en flink met zout en peper inwrijven. Met dille vullen en dille over de vis strooien. Citroensap over de vis sprenkelen. Partjes citroen op de vis leggen en beleggen met kappertjes, naar smaak. Laat ze, ingepakt, 15 minuten in de oven garen.
– Sour cream in een schaaltje doen en met de mosterd, verse dille en verse bieslook mengen. Aanlengen met citroensap en water.
– 7 minuten voordat de aardappels en vis klaar zijn de groenten stomen et voila!

Ik vond het heerlijk en was heel trots op Ons. Het voelde net alsof we uit eten waren. De forel was heel goed gegaard – heel erg mals – en smaakte erg lekker. Met de aardappels vormde het een goed geheel. En dat helemaal zelf verzonnen!

Reacties 13

 • Anonymous

  Dat ziet er feestelijk uit zeg!
  Het lijkt meer op een plaatje uit een kookboek. Weten jullie zeker dat jullie deze foto zelf hebben gemaakt?!!!
  Wij hadden patat met tartaar gisteren. Dat zag er niet zo fraai uit!
  Veel groeten van J, A en Oma!

 • reginarosa

  Ja, we hebben hem echt zelf gemaakt, haha! Met jullie HP, zelfs! Bedankt voor het compliment.
  Patat moet ik ook nog eens proberen… Dat zal vast wel meevallen qua hoe het eruit zag, hoor! We zullen het vast eens gaan zien. Groetjes terug, alledrie!

 • Judith

  he lieve Regina,
  Wouw, je bent me voor met een foto van je kookkunsten. Superleuk, zeg! wil ik ook, wil ik ook, wil ik ook….hihi Maar ja, nog even wachten op m’n belastingteruggave. Dan ga ik echt een goeie camera aanschaffen!
  Forel ben ik altijd een beetje bangig voor om te bereiden. Dit omdat ik in het verleden een paar keer heb meegemaakt dat de forel een erg visserige, ja wat aarde-achtige smaak had. Wat natuurlijk niet zo lekker is. Maargoed, misschien moet ik het maar eens proberen en dan de vis kopen bij Visgilde. Dan smaakt de vis altijd goed.
  Wel super dat je uit je hoofd een eigen recept gemaakt hebt. Weer een stapje vooruit, meid! Je bent al een echt kokkie aan het worden.
  dille smaakt altijd goed bij vis, he! Ik doe er ook nog wel eens zoutloze viskruiden op van Stegeman. Daar zit ook dille doorheen. Superlekker!
  Oh, ik krijg ineens een goed idee. Ik heb al worteltjes met peulen in huis voor dinsdag en wilde daar Vis Cuisine bij halen. Maar ik ga de forel doen. Ja, ik ga het recept van jouw gewoon pikken, maar dan met worteltjes en peulen. Leuk!

  Liefs Judith

 • judith

  Tipte ik viskruiden van Stegeman? Ik bedoelde natuurlijk Silvo…Stegeman is van de vette worsten…hahaha
  En daarnet heb ik trouwens boodschappen gedaan, Regina!Alles in huis hoor. Even bij de Visgilde langs geweest en 2 forellen gekocht. Ze zijn naar mijn idee wel flink groter dan die van jou. Ik weet nu al dat ik dat nooit helemaal op ga eten, één zo’n ding. Het was ook best prijzig, maar mijn ma en ik vinden dat je eens in de zoveel tijd wel een keer een dure maaltijd, thuis mag nuttigen. Dus, dat wordt dan jouw recept, meis. Leuk he!
  Trouwens, verse dille en bieslook. Vind jij eigenlijk dat dit altijd beter is dan gedroogd? Het schijnt namelijk dat je oregano zelfs beter gedroogd kan kopen, dan vers. Daar schijnt veel meer smaak aan te zitten voor gerechten. Je moet het ook lang mee laten bakken/koken. Van basilicum vind ik wel dat je het beter vers kunt gebruiken. En dan op het allerlaatste moment toevoegen natuurlijk. Oh, zo lekker. De eerste keer dat ik dit at, dacht ik:”Wat smaakt dat naar Pesto.” Totdat ik er achter kwam dat pesto naar basilicum smaakt (het is er natuurlijk van gemaakt!) He, ga ik binnenkort ook eens zelf maken. Verse Pesto. Volgens mijn zus is het zoooooooooooooo lekker. Die maakt het altijd zelf. Ja, ga ik snel doen. En…dan zal ik het recept wel op mijn site plaatsen.

  Pfff, lang stukje geworden. sorry hoor…heb gewoon zin om met je te babbelen over al dat moois wat koken met zich meebrengt!

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Hey die Ju, wat een leuke reacties! Wat ontzettend gaaf dat je het gaat doen!! Omdat je aangeeft dat je het niet snel aandurfde en er gewoon lekker wat aan uit wil geven. Soms mag dat ook wel eens, inderdaad! Wij hebben de forellen bij de AH op Beurs gekocht en die waren van prima kwaliteit. Op onze manier (we hebben het recept samen bedacht, dwz. Marc en ik) smaakte het absoluut niet naar zand ofzo. Het vlees van de vis was heerlijk mals en smaakte gewoon lekker naar vis. Oh meid, ik ben benieuwd of het gelukt is en hoe je het vond!! En ik hoop ook dat je gauw je belastingsgeld krijgt voor je camera!

  Ik vind qua dille en bieslook (net als basilicum inderdaad) vers wel beter. Daar zit véél meer smaak aan. Dille gaat eventueel nog wel gedroogd, maar bieslook moet echt vers. Oregano is volgens mij ook moeilijk vers te krijgen maar sowieso smaakt dat gedroogd al heerlijk, zoals je al schrijft. Dat ben ik dus helemaal met je eens! Dat geldt ook wel voor rozemarijn en tijm, dat gaat ook heel goed gedroogd (bv. bij gebakken aardappelpartjes héérlijk!)

  En die zelfgemaakte Pesto klinkt ook verrukkelijk, ik ben heel erg benieuwd, hoop dat je het er snel op kunt zetten. Ik hou je in de gaten, meid! Heel erg veel kookplezier! En je mag hier áltijd komen babbelen over koken natuurlijk.

 • Naatje

  Ik dacht het al vaker, maar zette het nooit neer. Nu wel:

  weet je zeker dat jij Geschiedenis wil gaan studeren?
  Ik zie je ook wel ergens chefkok worden namelijk. Heb je daar ooit over nagedacht?
  (ik meen het serieus, om die vraag alvast voor te zijn ;))

  Echt, het ziet er heerlijk en prachtig uit!

 • reginarosa

  Hahaha 😀 Al weet ik dat je het serieus bedoelt (omdat je dat aangeeft), moet ik er toch een beetje om lachen omdat het er hier in huis best wel eens over gaat (en niet alleen wat mij betreft :P) Maar ik hou het toch gewoon als hobby denk ik, hoor! Ik heb teveel respect voor chefkoks om te denken dat ik dat voor elkaar zou kunnen boxen. (Ook voor historici trouwens, maar dat is minder praktijkgericht. Ofzo.)

  Oh, en aanvulling op mijn reactie van gisteren: gedroogde tijm en rozemarijn zijn ook heerlijk bij kip!
  En als bewijs dat in sommige gevallen – dat geldt dus niet voor allemaal zoals ik hierboven naar mijn mening heb aangegeven – de gedroogde versie toch écht niet kan: probeer eens gedroogde peterselie, brrr!

 • Pepijn

  En hey, er zijn genoeg historici die in historische kookclubjes bezig zijn. 😉 Biedt nog een grotere uitdaging in die zin dat veel oudere kruiden, specerijen, knollen etc heel moeilijk verkrijgbaar zijn tegenwoordig.

 • reginarosa

  Mja, maar dat lijkt me dan weer helemaal niet prettig.
  Sowieso verandert smaak ook met de tijd, en terecht. Smaak is natuurlijk ook onderhevig aan trend en mode.
  Ik denk dat ik het wel interessant zou vinden om te weten (en er dus over te lezen) wat mensen ‘toen en toen’ aten of niet aten, maar om daar dan iets mee te doen… Ik denk niet dat dat iets voor mij is.

 • reginarosa

  Dat is helemaal waar, jouw Middeleeuwse Appelmoes is zó heerlijk! Maar daar heb ik jou dan toch voor? 😉
  Ik heb met mijn soep ook wel de blits gemaakt hoor :@ En dat is gewoon een 21e eeuws flutreceptje waar geen grote speurtocht bij nodig is.

 • Judith

  http://www.vergeteneten.nl/

  Vooral eens rondneuzen Pepijn EN Regina.

  En de Forel was zooooooooooooooo lekker, joh! Ik had dit nog nooit in de oven bereidt. Maar we konden het zo van de graad afschuiven toen we het eenmaal op ons bordje hadden. En dan met de zureroomsaus…ja, meid, echt een goed recept. Bedankt!Ook namens mijn moeder.

  xJudith

 • reginarosa

  Gelukkig, Ju, ik ben blij dat het gesmaakt heeft en dat het zo’n groot succes was! Graag gedaan, namens marc en mij 🙂

  En die link voor Pepijn en mij vanwege het historische? Heb je daar wel eens iets van gegeten? Ik ben benieuwd wat jij daarvan vindt. Veel kookplezier weer gewenst!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *