Mijn naam is weer gezuiverd

March 27, 2007

Vanavond was het weer lekker, vonden we! Pfieuw. Ook niet zo’n ingewikkeld of bijzonder recept (maar dat was het vorige ook absoluut niet, dus dat zegt weinig) maar gewoon wél lekker. Ik heb vanavond Shoarmabroodjes met kip en groenten gemaakt. Het recept dat je hieronder kunt lezen is voor vier personen, maar wij hebben het lekker met zijn drietjes opgepeuzeld.

Ingrediënten:
– 350 g kipfilethaasjes (of gewone kipfilet in repen)
– 4-5 el olijfolie
– 1 zak Provencaalse roerbakmix (400 g)
– 1 teentje knoflook, fijngehakt (het zal je niet verbazen; ik heb er 3 in gedaan)
– 2 el balsamicoazijn
– 1 pak shoarmabroodjes (8 stuks)
– 2 tomaten, in plakjes (ik heb er 3 gesneden)
– zoete chilisaus

Bereiding:
– Halveer de kiprepen en wrijf ze in met 2-3 eetlepels olijfolie, peper en zout (ik heb er zelf ook shoarmakruiden doorheen gedaan) Rooster de kip in een hete grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur in 8-10 min. rondom bruin en gaar.
– Roerbak de groentemix in 2 eetlepels olie met de knoflook 4-5 minuten beetgaar. Schep de groenten op een bord, besprenkel met de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Laat de groenten iets afkoelen.
– Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster. Snijd ze direct open en vul de broodjes met de groenten, tomaat en kip. Zet de chilisaus apart op tafel.

Te simpel voor woorden, maar wel de reden dat ik geloof ik weer mag blijven.

Reacties 6

 • Judith

  wouw, klinkt weer onwijs lekker. Maar eh…mis de tomaat uit het recept bij de ingrediënten. Nu weet ik niet hoeveel ik daarvan nodig heb. Kun je die nog even aanvullen dan? Want ik ga het binnenkort beslist proberen, hoor.Maar dan haal ik volkorenshoarmabroodjes bij De Groene Passage.

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Het was ook heel lekker! En die volkoren shoarmabroodjes van de Gimsel vind ik ook lekker klinken, die heb ik nog nooit geprobeerd! Misschien voor de volgende keer een idee.

  Ik snap alleen niet helemaal wat je bedoelt met wat je zegt over de tomaten. Die staan zowel in het ingrediëntenlijstje als in het recept. Wat bedoel je precies? 🙂

  Kookze!!

 • Judith

  Oh, dan heb ik niet goed gekeken. Ga meteen ff kijken, meisie.

  Weet je, ik vind het echt onwijs leuk, al die recepten van jou. Lees ze met plezier.
  Ik ga vanavond koken voor 3. De vriend van mijn moeder komt eten. Eens even kijken of ik van jou een receptje kan overnemen.

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Dat vind ik echt ontzettend leuk om te lezen, Ju! Ik heb datzelfde bij jou 🙂 Ik heb ook niet voor niets al een keer iets van jouw site gemaakt, natuurlijk.. Ik hoop te kunnen lezen hoe het bij jou is gegaan en wat je ervan vond! Veel kookplezier en liefs -xx-

 • Judith

  Lieve meid,

  Heb gisteren niet een van je gerechten gemaakt. Hihi, voel me na het lezen van je berichtje hierboven helemaal schuldig! Sorry! Maar ik beloof je dat ik het snel wel ga doen, hoor! Want idd, vind je gerechten vaak zo leuk!

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Hahaha! Dat geeft helemaal niks, joh! Ik wens je gewoon heel veel kookplezier, met wiens gerechten dat ook zijn.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *