Het is dan eindelijk gelukt..!

March 26, 2007

.. Om iets op tafel te zetten waar we niet zo enthousiast over waren. Laat ik zeggen: Ik was er helemaal niet niet enthousiast over; integendeel zelfs. Ik heb beloofd dat ook eerlijk te delen, dus hier is het dan: Een gerecht waarbij ik níet zoiets had van: “Smaakt goed, lekker, dat heb je weer goed gedaan, Regien!”: Pasta Caprese (het klonk zo leuk!) Onderstaand recept is oorspronkelijk voor 2 personen, maar ik heb het geëxtrapoleerd naar de hoeveelheden voor 3 personen.

Ingrediënten:
150 g penne of ander stevige pastasoort
– 250 g romaatjes of cherrytomaten
– 1 el olijfolie extra vierge met citroenaroma (Monini)
– 1 el olijfolie extra vierge
– versgemalen zeezout
– versgemalen zwarte peper
– 1 bakje minimozzerella
– 1 zakje verse basilicum (15 g)

Bereiding:
1. Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op verpakking. Tomaatjes omscheppen met helft van citroenolie en olijfolie, zout en peper. Tomaatjes op bakplaat onder hete grill of in droge koekenpan 5-7 min. gaarroosteren, af en toe omscheppen.
2. Mozzarella afgieten en bolletjes halveren. Basilicumblad grof scheuren. Pasta afgieten, rest van olie en zout en peper naar smaak erdoor roeren. Mozzarella en tomaatjes erdoor scheppen.
3. Pasta in twee warme diepe borden scheppen en basilicum erover verdelen.

Tip: Schep de gare pasta om met gescheurde Rucola (zakje 30 g) voor een wat pittiger gerecht.

Dat laatste heb ik ook gedaan en ik schat in dat het zonder die toevoeging al helemaal niks was geweest. Dit recept is dus geen aanrader, naar mijn mening. Ik vond het saai. Het was niet vies, maar het was ook niet lekker. En dat terwijl er zoveel lekkere dingen te maken en te eten zijn! Beetje erg zonde dus. Maar we hebben er weer van geleerd! Ofzo. En zo niet, dan toch!

Reacties 9

 • Anonymous

  Van jullie vaste “huiskamerrestaurantbezoeker” vernamen wij, dat hij het nog niet zo slecht vond. Natuurlijk kan het niet altijd een succes zijn. Met vallen en opstaan kom je toch een heel eind.
  Zie ook onze reactie bij de “Engelse sferen”. Grt. J&A

 • Naatje

  Ik denk dat ik het érg lekker zou vinden. Maar ik ben fan van alles waar het woord ‘carprese’ in voorkomt: salade carprese, pizza carprese……..

  Maar goed, ieder zo zijn smaak natuurlijk. Zonde dat jij het niet lekker vond, dat wel.

  Hopelijk kan je de volgende keer weer zeggen: “Smaakt goed, lekker, dat heb je weer goed gedaan, Regien!”

  😉

 • Wendy

  Jammer dat het niet zo uitgesproken smaakte, wat ik soms dan wel eens probeer (gebeurt mij nl ook wel eens) is om er gewoon een flinke lepel pesto overheen te gooien.

 • Rutger

  Pasta zonder (tomaten)saus? Hmm volgens mij heb ik dat één keer lekker gegeten en toen zat er idd zoals Wendy ook al zegt pesto doorheen. (En volgens mij was het met kip).
  Witte pasta heb ik ooit ook nog wel eens gegeten, maar das toch niet mijn ding.

 • Naatje

  Ja, Rut, dat was bij mij. 😉
  En daar zat inderdaad een pesto-mix-zakje doorheen. De pasta van Regina heeft helemaal geen saus, inderdaad.
  Overigens zou ik er ook wat pesto doorheen gooien denk ik, maar dat komt vooral doordat ik een ernstige pesto-verslaving heb. (A)
  En witte pasta ligt er ook maar aan hoe je het maakt. Volgens mij weet ik toevallig welke jij daarvan hebt gegeten, en er zijn nog veel meer varianten, want dat ‘witte’ valt op 10 manieren te maken ofzo.

 • reginarosa

  J&A, ik vond onze vaste klant dan wel erg mild, haha! Maar gelukkig maar!

  Naatje, misschien dat het daar ook wel aan ligt, smaak. Zou kunnen! Ik dacht daar niet zo snel aan, meer: “Wat is er mis met dit recept?” of: “Wat heb ik fout gedaan?!” maar het kan ook heel goed dat dit gewoon niet mijn smaak is. Dat ben ik natuurlijk helemaal niet gewend omdat ik zo’n beetje alles lekker vind, haha!

  Wen, goed idee van de Pesto! Maar ik denk sowieso niet dat ik dit snel nog eens zou maken. Maar toch bedankt voor de tip, je weet nooit!

  Het was inderdaad zonder saus; de tomaten en kaas waren de ‘vulling’. Ach nou ja. We hebben er weer van geleerd!

 • Judith

  Toch maar verse buffelmozzerella halen bij een goede kaasboer, de volgende keer, Regina!Ik blijf er bij, zoals ik je dit weekend al vertelde. Vers is zoveel anders dan uit een pakje bij de appie. Dat zijn gewoon 2 totaal verschillende.
  Verder is het misschien slim om een klein blikje tomatenpuree toe te voegen en tortelini wil het ook nog wel eens goed doen in dit geval.
  Nog beter: probeer de smaak van pure ingredienten eens ECHT te proeven. Want saus is maar saus, toch? Was het werkelijk zo’n tegenvaller, of wat het gewoon wennen? Het klinkt namelijk best lekker allemaal.

 • reginarosa

  Het was écht een tegenvaller en geen kwestie van wennen. Maar dat geeft toch niet? 🙂 Je kan blijkbaar toch niet alles lekker vinden. De ingrediënten vind ik normaal gesproken heel erg lekker in gerechten maar dit was gewoon écht Niet Lekker. Kan gebeuren! Weet ik in ieder geval wat ik níet moet maken, want er is zoveel lekkers wat ik wél kan maken… 😛

 • reginarosa

  Vrijdag hebben we bij de V&D geluncht en daar hadden we Bruchetta Caprese en dat vond ik wél lekker. Ik had er gewoon twee teentjes knoflook in moeten doen, denk ik. Minstens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *