Lekker cliché, maar dat mag dan ook wel met 5 eieren in je recept. Het is vanavond weer gelukt iets lekkers op tafel te zetten! Al doe ik er de volgende keer, als ik dit weer eens maak, meer zongedroogde tomaatjes in, wat meer peper en zout en misschien ook nog wat verse bieslook. Onderstaand recept is gemaakt voor 4 personen en wij hadden met zijn 3-tjes maar een klein stukje over.
Aardappel-tonijnomelet en Italiaanse groenten
Ingrediënten:
– 2 blikjes tonijnmoot in water (200g, John West)
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook (wij hebben er 3 gebruikt)
– 6 zongedroogde tomaten (potje 320 ml, AH Excellent)
– 5 eieren
– 50 ml halfvolle melk
– 2 el (olijf)olie
– 1 zakje dobbeltjes (450 g, Cela Vita) (mini-krieltjes doen het ook prima)
– 2 pakken Italiaanse stoomgroenten (diepvries, á 300 g)
– Quichevorm (doorsnede 26 cm), ingevet
Bereiding:
1. Oven op 200 graden voorverwarmen.
2. Tonijn laten uitlekken en in stukjes verdelen. Ui en knoflook pellen en fijnsnijden. Zongedroogde tomaten in stukjes snijden.
3. In kom eieren, melk, zout en peper naar smaak loskloppen. In koekenpan olie verhitten en dobbeltjes met ui en knoflook ca. 4 min. bakken. Tonijn en gedroogde tomaatjes erdoor scheppen. Geheel door ei mengen en in quichevorm overdoen. (Lekker met geraspte kaas erover!)
4. Omelet in midden van oven in ca. 20 min. bakken tot bovenkant bijna droog is.
5. Groenten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Omelet met groenten serveren.
Ik was in een feestelijke stemming en daarom hadden we Tiramisu als toetje!
Er komt in de volgende post een beetje een tijdsverschil, want Marc vond dat ik een gerecht mocht plaatsen dat we dinsdag samen hadden gemaakt (maar waar hij vooral al het werk had gedaan) dus dat zal ik gauw doen (zodra het kookboekje weer in mijn buurt is :roll:)
Tot dan, en tot die tijd: veel kookplezier!