Roergebakken witlof met hete garnalen

March 11, 2007

Al mocht het van twee van ons wel wat heter! Vrijdagavond heb ik weer eens thuis gekookt; het recept is eigenlijk voor 4 personen, maar ik heb het voor 3 gemaakt (er bleef maar een klein beetje over) Hieronder het oorspronkelijke recept:

Ingrediënten:
-4 struiken witlof
-1 rode chilipeper
– 2 el roerbakolie
– 2 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden
– 1 zak tijgergarnalen (diepvries, 500g), ontdooid (dat laatste is echt een vereiste, anders worden de garnalen meer gekookt dan gebakken)
– 5 takjes koriander, grof gesneden

Bereiding:
1. Verwijder de uiteinden van de struiken witlof. Snijd de struiken over de lengte doormidden en in dunne repen. Snijd de chilipeper over de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een mesje (al mochten die er van Marc en mij wel in blijven) Snijd de peper in dunne reepjes.
2. Verhit in een wok de roerbakolie en bak hierin de gember, knoflook en chilipeper 30 seconde op hoog vuur. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 3 minuten mee. Voeg de reepjes witlof toe en roerbak alles nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en strooi de koriander erover. Lekker met gele rijst.

Die gele rijst hebben we er ook bij gegeten: rijst gekleurd door saffraan. Het gerecht zag er kleurrijk uit en het smaakte goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *