Goochelen met ingrediënten

March 7, 2007

Het oorspronkelijke recept van wat ik vanavond op tafel zette heette Kabeljauwschotel met Groenten en Aardappel. Maar dat kan ik hier niet neerzetten, want ik heb Koolvisfilet gebruikt. Dan klopt er toch ergens iets niet 😉 Dus ik zet hier gewoon weer lekker eigenwijs neer hoe ik het zelf heb gedaan, met het oorspronkelijke recept (uit Kook ook) als inspiratiebron, voor 4 personen: (dit keer hadden we met zijn 3-tjes wel een heel klein beetje over)

Ingrediënten:
– 400 g (diepvries) koolvisfilet
– 1 kleine struik bleekselderij
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 knoflookteentje (ik heb er 2 gebruikt)
– 2 theelepels worcestershiresaus
– zout, versgemalen peper
– 450 g voorgekookte aardappelschijfjes
– 1/2 flesje kookroom á 250 ml (daar heb ik nog wat bieslook door gedaan, voor de lekker)
– 50 g geraspte belegen Goudse kaas

Bereiding:
– Laat de vis ontdooien. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes van ca. 1 cm.
– Doe de tomaten met het vocht in een pan, pers het gepelde knoflookteentje erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
– Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de visfilet in vier gelijke stukken en bestrooi die met zout en peper.
– Schep de helft van het groentemengsel in een ovenschaal, leg de visfilet erop en verdeel de rest van het groentemengsel erover. Dek het geheel af met de aardappelschijfjes. Schenk de room over de aardappel en bestrooi het geheel met de kaas.
– Bak de visschotel in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Eet er eventueel een groene salade bij.

We vonden het lekker! Het zag er alleen niet zo mooi uit als in het kookboekje, maar die foto was vast bewerkt of de schotel was daar vast van plastic. En zo niet, dan toch. Het gaat om de smaak. Toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *