Zo gewokt!

March 5, 2007

Vanavond heb ik weer eens voor drie gekookt. Het recept is oorspronkelijk voor vier personen, maar wij hebben het met zijn drietjes opgekregen. Dus zo nauw hoef je het niet te nemen, doen wij lekker ook niet 😉 Ik heb Roergebakken peultjes met biefstuk op tafel gezet vanavond en we vonden het weer heel lekker! Hier is het recept:

Ingrediënten:
– 200 g biefstuk, in repen
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 el verse gember, geraspt (of 2 el gemberpoeder, dat hebben wij gedaan)
– 100 g zilvervliesrijst
– 400 g peultjes, in de lengte gehalveerd
– 2 el oestersaus
– 1 limoen, geperst
– 2 el (roerbak)olie

Bereiding:
1. Schep in een kom de biefstuk om met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de biefstukreepjes in twee porties al omscheppend op hoog vuur rondom snel bruin. Schep ze uit de wok.
2. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de peultjes 3-5 minuten op hoog vuur. Schep dan de gebakken biefstukreepjes, de oestersaus en het limoensap erdoor. Verwarm het gerecht op halfhoog vuur nog heel even goed door en serveer het met de rijst.

En daarmee zijn we klaar om gezellig aan te schuiven: Veel kook- en eetplezier!

!Edit! Ja, dat heb je als je van het recept afwijkt, dan vergeet je wel eens wat. Ik vergat namelijk Marc’s heerlijke toevoeging te noemen: Naar zijn idee hebben we bij de saus geroosterde sesamzaadjes toegevoegd. Ik zou zeggen: Allemaal doen! Dat gaf een lekker extraatje aan het gerecht. !Edit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *