Eigenwijs maar lekker!

March 4, 2007

Ik noem dit kookpostje eigenwijs omdat ik een recept niet helemaal heb gevolgd, maar me er wel door heb laten inspireren. Ik zal plaatsen wat ik er uiteindelijk van heb gemaakt. Vrijdag kookte ik en aten wij: Pofaardappel met roerbakgroenten en zalm. Het is klaar in a jiffy! Hieronder het recept, voor 2 personen:

Ingrediënten:
– 200 g graatloze zalmmoot
– doos pofaardappel met Yoghurt Knooflooksaus (450 g, CelaVita)
– 2 uien
– 2 el zonnebloemolie
– 1 zak grofgesneden wokgroenten
– dille, zout en peper

Bereiding:
1. Pofaardappel volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
2. Ui pellen en snipperen. Zalmmoot in blokjes snijden, kruiden met dille.
3. In wok olie verhitten. Zalm, ui en wokgroenten toevoegen en 6-8 min. roerbakken. Met zout en peper op smaak brengen.
4. Pofaardappel met yoghurt-knoflookdressing (uit doos) over twee borden verdelen en groenten met vis ernaast leggen.

Naast eigenwijs en lekker, ook nog eens ontzettend simpel en snel. Eet smakelijk!

Reacties 2

 • kookfratsen

  Het gevolg van lang niet op iemands weblog kijken is eigenlijk geweldig leuk, want nu kan ik voor een week koken. Iedere dag een gerecht van Regina…nou, dat zal vast bevallen!
  Je bent een echte hobbykok geworden, zeg. Marc zal ook wel goede invloed op je hebben, zo lijkt het! Ik ga eens wat uitdraaitjes maken van jouw gerechten. Toch jammer dat je geen digitale camera hebt, meis! Ik ben telkens zo benieuwd hoe je gerechten er uitzien.
  Ik ga er zelf maar snel één aanschaffen, dan kan ik die van mij wel fotograferen en erbij plaatsen. Even photoshoppen kan dan ook gelijk, zodat ik de gerechten nog net iets meer kan laten dampen en glanzen. Ideaal!

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Wat een leuk berichtje, Judith! Ik voel me vereerd 🙂 Ik hoop dat je er veel plezier aan zal hebben en dat er dingen bij zitten die jou ook zo zullen bevallen. Hier wordt er in ieder geval van gesmuld. Als iets tegenvalt, zal ik het ook zeker noemen maar dat is tot nu toe nog niet voorgekomen. Dat verbaast me nog steeds, maar wie weet, some day.. 😉

  En ja, die invloed van Marc, right you are! Ik heb al het één en ander van hem geleerd.

  Die foto’s klinken echt als een goed idee, lijkt me leuk om jouw gerechten ook te zien. Dan moet je ook wel een keertje met je Tajine koken hoor, dat wil ik wel eens zien (en proeven, trouwens.) Maar volgens mij is dat photoshoppen nergens voor nodig, maar wel een leuk projectje. We zullen het zien, leuk!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *