"Ik mis helemaal geen vlees"

March 1, 2007

Onderstaand recept heb ik voor 5 personen gemaakt; een uitdaging en record want voor zoveel mensen had ik nog nooit gekookt. Ik heb de hoeveelheden van het recept dus een beetje aangepast zodat het genoeg zou zijn voor 5 personen. Dat resulteerde in twee ovenschalen vol en nu maar hopen dat het feit dat het helemaal op ging, lag aan dat iedereen het heel lekker vond en dat het er niet aan lag dat het niet genoeg was 😉 Ik vond het in ieder geval heerlijk en volgens mij was de rest ook niet ontevreden (a) Tada:

Auberginelasagne met mozzarella:

Ingrediënten:
1,5 kg aubergines
– zout, peper
– 3 el olijfolie
– 1 kg (pomodori)tomaten, ontveld, in stukjes
– 1,5 tl paprikapoeder
– 300 g mozzarella, in plakjes
– 75 g versgeraspte parmezaanse kaas
– 6 el fijngesneden basilicum

Bereiding:
1. Aubergines overlangs in dunnen plakken snijden (3-4 mm dik) Aubergines in lagen in vergiet leggen, elke laag dun met zout bestrooien en 30 min. laten uitlekken.
2. Grillplaat ca. 10 minuten voor verwarmen op laag vuur (Ik heb zelf 2 grillpannen gebruikt) Aubergines met water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Grillplaat met 1 el olie bestrijken en plakken Aubergine (in gedeelten) 5-7 min. roosteren, halverwege keren.
3. In rest van olie tomaat met paprikapoeder aan de kook brengen en ca. 15 min. zachtjes stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
4. Oven verwarmen op 200 graden. In schaal lagen maken van 1/3 deel tomaat, 1/3 deel Aubergine, 1/3 deel mozzarella. Bestrooien met parmezaanse kaas en basilicum. Lagen tweemaal herhalen, eindigen met tomaat. Lasagne in midden van oven 30-40 min. bakken.

Ik heb er naar eigen creatie een simpele salade bij geserveerd van eikenbladsla melange, zongedroogde tomaatjes, komkommer en geroosterde zonnebloempitten. Marc heeft er de dressing bij gemaakt, dus wat dat betreft ben ik in the dark qua recept. En als toetje hadden we Tiramisu, helemaal compleet!


Reacties 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *