Luxe to the max!

February 26, 2007

Vond ik. En zo proefde het ook! Gisteravond heb ik weer een gerecht voor twee personen op tafel gezet, namelijk: Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus. Ik was heel erg blij dat het vlees goed gelukt was (lekker mals en rosé) want dat is nog een kunst op zich. Enige persoonlijke aanpassingen in het recept: In plaats van de paprika hebben wij een grote ui gebruikt, grof gesneden en daarbij hebben we een knoflookpasta gedaan. Toen de spinazie bijna uit de pan kon, hebben we er ook nog wat gescheurde blaadjes verse basillicum in gedaan. Hier onder het recept, voor 2 personen dus:

Ingrediënten:
– 1 gele paprika
– 4 zongedroogde tomaten in olie
– 40 g boter of margarine
– 1 zak panklare spinazie (300 g)
– 2 kalfsoesters (á ca. 125 g)
– 2 eetlepels kappertjes
– zout en peper

Bereiding:
Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Zongedroogde tomaten met keukenpapier droogdeppen en in reepjes snijden. In wok of grote pan helft van boter verhitten en paprikablokjes 2 minuten zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend in enkele minuten laten slinken en gaar worden. Tomaatreepjes erdoor scheppen. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en kalfsoesters in 3-4 minuten per kant rosé bakken. Kalfsoesters uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Bakvet afblussen met 1 dl water. Kappertjes erdoor roeren, jus nog even doorwarmen. Spinazie en kalfsoester over twee borden verdelen. Bestrooien met peper en zout. Kappertjesjus over vlees scheppen. Lekker met Penne (pasta)

Het was inderdaad ook lekker met Penne; ik heb de biologische volkoren variant van de AH erbij geserveerd! Echt lekker smullen, mensen! Trouwens heerlijk met een rood wijntje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *