In Zeeuwse Stijl.

February 22, 2007

Ik zei toch dat het spannend zou worden! En niet alleen omdat ik niet eerder heb kunnen updaten. Zaterdagavond hebben Marc en ik de stoute schoenen aangetrokken (Zeeuwse nog wel!) en hebben we het aangedurfd om een pan vol Mosselen te maken! We hadden het allemaal nog nooit gekookt noch gegeten en we vonden het ‘t experiment wel waard. Dat bleek het ook te zijn. Hier het recept, voor 2 personen: (Al bleek het véél en hadden we nog wat over – zacht gezegd)

Romige mosselen met Venkel

Ingrediënten:
– 100 ml witte wijn (de rest kan je gebruiken om het culinair weg te spoelen ;-))
– 100 ml slagroom
– 2 kleine venkelknollen, in reepjes, groen apart
– 2 kg mosselen, schoongemaakt
– 2 bosuitjes, in ringetjes

Bereiding:
1. Breng in een grote (mossel)pan de wijn met de slagroom en peper en zout (wij hebben hier mosselkruiden gebruikt) aan de kook. Schep de venkel erdoor en kook de groente ca. 2 minuten.
2. Voeg de mosselen en de bosui toe. Leg het deksel op de pan en kook alles op hoog vuur in ca. 5 minuten gaar. Schud de pan een paar maal om.
3. Schep het venkelgroen door de mosselen. Lekker met bruin stokbrood.

Voor dat laatste hebben wij Fougasse de Boulogne gebruikt, met flink wat kruidenboter (a) Dit brood is verkrijgbaar bij de AH, bij de afbak-afdeling.
Ik vond het héél erg lekker, maar best overdadig en vaker dan één keer per jaar, zal ik het vast niet eten. Of in ieder geval, zelf maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *