Stovuh!

February 16, 2007

Woensdagavond heb ik samen met Marc – en zelfs met nog een beetje hulp van het 6-jarige prinsesje Keisha – een Visstoofpotje op tafel gezet. We hebben het oorspronkelijke recept een beetje aan gepast (gedurfd, he?!) omdat niet iedereen blij wordt van paprika. Waar er in het recept hieronder verschillende soorten paprika aan de orde komen, hebben wij beetgare broccoli en reepjes courgettes gebruikt. We hebben er ook een extra ui doorheen gedaan, gewoon voor de lekker. Hier het recept, voor 4 personen:

Ingrediënten:
– 250 g zilvervliesrijst
– 2 el olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 1 pak koolvisfilet (400 g, diepvries)
– 1 gele paprika, in reepjes
– 1 groene paprika, in reepjes
– 1 rode paprika, in reepjes
– 1 blik tomatenblokjes (400 g) (bij die van ons zat ook basilicum, jammie!)
– 2 el zonnebloempitten (en dat is lékker, dus het mag ook meer zijn)
– 1/2 zakje verse peterselie (á 30 g), fijngesneden

Bereiding:
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goedbruin. Voeg de bevroren koolvis toe en bak hem 1 minuut mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij.
2. Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 minuten. aat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Verdeel de rijst over vier borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer direct.

We hebben het gedrieën (vergezeld door mijn moeder) opgepeuzeld met een rood Spaans wijntje erbij. Het was heel gezellig en lekker! Al kan ik natuurlijk niet voor anderen spreken (a) Tot het volgende kookavontuur! (en dat wordt spannend, dat weet ik nu al ;-))

Reacties 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *