Koken voor 2!

February 12, 2007

Vrijdagavond heb ik bij Pepijn een simpel doch smakelijk gerecht op tafel gezet: Een Kruidige wortelstamppot met vis. Hieronder het recept, voor 4 personen:

Ingrediënten:
– 1 kg kruimige aardappel
– 800 gr winterpeen
– 6 el margarine
– 1 pak crispino’s (300 g, Iglo)
– 125 ml melk
– 1 doosje aardappelkruiden (diepvries, 50 g, Darégal)

Bereiding:
1. Aardappels schillen, in stukken snijden en in 20 min. gaar koken.
2. Wortels schillen en in plakjes snijden. In pan 2 el margarine verhitten n wortels afgedekt in 15 min. gaar stoven. Op smaak brengen met zout en peper.
3. In koekenpan 3 el van margarine verhitten en crispino’s aan beide zijden 4 min. bakken.
4. Aardappels afgietn. Melk in magnetron verhitten. Aardappels en wortels tot stamppot stampen. Aardappelkruiden (2 el achterhouden) en rest van margarine door stamppot roeren. Met rest van aardappelkruiden garneren en met vis serveren.

Heel simpel, maar wel lekker. En ik had erna steeds het idee dat ik van de fritessaus van McDonalds had gegeten, omdat de kruidenmix daar heel erg naar smaakte 😉

Gisteravond heb ik samen met Marc een Lauwwarme Aardappelsalade met Gerookte Zalm, tuinerwtjes, augurk en rucola gemaakt met een dressing van Griekse Yoghurt, mayonaise, citroensap en olijfolie. Ik heb het recept alleen niet bij de hand, maar als je nieuwsgierig bent: Hij staat in de nieuwe Allerhande. Die moet ik gauw maar eens even scoren! Het was heel erg lekker, alleen had ik de ingrediënten van de dressing niet goed omgerekend naar 2 personen en was het dus een beetje romig. Maar dat deed niets negatiefs met de smaak, vond ik.

Reacties 3

 • Anonymous

  He Regina, je bent lekker aan het koken, de laatste tijd. Ik lees veel gerechten waar het water van door mijn mond gaat lopen. Mmmmm….
  En ik doe ook zeker op jouw log inspiratie op. Ik zal binnenkort ook mijn log weer eens gaan aanvullen. Het is er wat stil geworden, de laatste tijd. Komt goed hoor.

  Liefs Judith

 • Judith

  He Regina,
  En? Wat is het gisteren geworden? Heb je nog een leuk recept in de kaartenbak van AH kunnen aantreffen? Ben zeer benieuwd.

  Liefs Judith

 • reginarosa

  Dat het goed komt, daar twijfel ik niet aan 🙂 Leuk!!! Ook een hele leuke reactie, Judith! 🙂 Ik kijk ook weer uit naa updates op jouw kooklog.

  Wat het woensdag nog geworden is, kan je inmiddels lezen in een nieuw postje. Het recept komt uit de nieuwe Allerhande, waar ik inmiddels ook alweer de trotse eigenaar van ben 🙂

  Veel kookplezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *