.. Om iets op tafel te zetten waar we niet zo enthousiast over waren. Laat ik zeggen: Ik was er helemaal niet niet enthousiast over; integendeel zelfs. Ik heb beloofd dat ook eerlijk te delen, dus hier is het dan: Een gerecht waarbij ik níet zoiets had van: “Smaakt goed, lekker, dat heb je weer goed gedaan, Regien!”: Pasta Caprese (het klonk zo leuk!) Onderstaand recept is oorspronkelijk voor 2 personen, maar ik heb het geëxtrapoleerd naar de hoeveelheden voor 3 personen.
Ingrediënten:
– 150 g penne of ander stevige pastasoort
– 250 g romaatjes of cherrytomaten
– 1 el olijfolie extra vierge met citroenaroma (Monini)
– 1 el olijfolie extra vierge
– versgemalen zeezout
– versgemalen zwarte peper
– 1 bakje minimozzerella
– 1 zakje verse basilicum (15 g)
Bereiding:
1. Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op verpakking. Tomaatjes omscheppen met helft van citroenolie en olijfolie, zout en peper. Tomaatjes op bakplaat onder hete grill of in droge koekenpan 5-7 min. gaarroosteren, af en toe omscheppen.
2. Mozzarella afgieten en bolletjes halveren. Basilicumblad grof scheuren. Pasta afgieten, rest van olie en zout en peper naar smaak erdoor roeren. Mozzarella en tomaatjes erdoor scheppen.
3. Pasta in twee warme diepe borden scheppen en basilicum erover verdelen.
Tip: Schep de gare pasta om met gescheurde Rucola (zakje 30 g) voor een wat pittiger gerecht.
Dat laatste heb ik ook gedaan en ik schat in dat het zonder die toevoeging al helemaal niks was geweest. Dit recept is dus geen aanrader, naar mijn mening. Ik vond het saai. Het was niet vies, maar het was ook niet lekker. En dat terwijl er zoveel lekkere dingen te maken en te eten zijn! Beetje erg zonde dus. Maar we hebben er weer van geleerd! Ofzo. En zo niet, dan toch!