Ik vond de Couscoussalade met avocado en tonijn gisteravond wel lekker, maar de andere eters waren er volgens mij niet helemaal over uit. Wat wel heel belangrijk is om te noemen: Wees niet te ruim met de citroen, want die vonden we allemaal wel iets overheersend. Het kon nog wel, maar het had ook wat minder gemogen. Ik heb de salade die over was vanochtend naar mijn moeder gebracht en ik ben benieuwd naar haar bevindingen. Over één ding waren we het gisteravond wel eens: De couscous mag blijven! Hier volgt het recept, voor 4 personen:
Ingrediënten:
– 1 citroen
– 200 g couscous
– 1 avocado, geschild en in plakken
– 1 zakje verse munt a 15 g (Ik heb de mint-sauce uit Engeland weer gebruikt)
– half zakje verse peterselie a 30 g
– 3 el kappertjes
– 150 g snijboontjes
– 2 verse tonijnsteaks, op kamertemperatuur
– 500 ml visbouillon
– 4 el olijfolie extra vierge
Bereiding:
1. Borstel de citroen schoon, rasp (die heb ik eindelijk!) de schil en pers hem uit. Breng de bouillon met de helft van het citroenrasp aan de kook en schenk over de couscous. Besprenkel de avocado met citroensap.
2. Doe de blaadjes munt met de peterselie (inclusief steeltjes), kappertjes, rest van het citroensap, 3,5 eetlepel olie, 1 eetlepel van de gewelde couscous en 50 ml water in de keukenmachine. Pureer het geheel tot een saus en breng op smaak met zout en peper.
3. Kook de snijboontjes zo’n 10 minuten. Schep de couscous om met eenderde van de groene saus en schep de snijboontjes om met eenderde van de groene saus.
4. Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en gril de tonijn in 4-5 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi de tonijn met zout en peper en snijd de vis in plakken. Verdeel de couscous en boontjes over vier borden en leg er de plakken avocado en tonijn op. Besprenkel met de rest van de groene saus en strooi er wat citroenrasp over.
Helaas was de foto niet gelukt en dat maakt dit logje helemaal een twijfelaartje… Volgende keer weer beter!