Het duurt even….

December 30, 2006

….Maar dan heb je ook wat! Namelijk: 2 voor de prijs van 1!

Tweede Kerstdag heb ik voor het overheerlijke en overgezellige elitaire kerstdiner voor één van de voorgerechten mogen zorgen. Ik heb toen Spinaziesoep gemaakt en naast de verse spinazie ging er ook nog ui, aardappel, melk, verse citroensap en zout en peper in.

Vanavond heb ik Roergebakken spruitjes met gebakken aardappelpartjes en Tofu-reepjes gemaakt. Lekker met knoflook en provinciale kruiden. Er moesten eigenlijk varkensreepjes in, maar die waren uitverkocht dus ben ik voor een vegetarische variant gegaan. Het was allebei weer lekker!

Zo, zijn jullie ook weer kookgewijs van me op de hoogte!

Reacties 7

 • Naatje

  Tip:
  Probeer in plaats van spinazie ook een boerenkool (als je daarvan houdt, maar jij houdt van alles, dus dat komt wel goed denk ik zo). En om het éxtra lekker te maken: als bijzonders voor in de soep kort gebakken dikke plakjes van een dunne chorizoworst. Hmmmmmmm…!

 • reginarosa

  Ooooh, wat een heerlijk idee, met chorizo! Dat ga ik lekker een keertje doen! Lijkt me ook wel lekker in een romig preisoepje ofzo. Je inspireert me, Naat! 🙂
  En wat betreft die boerenkool: (daar hou ik inderdaad óók al van, je kent me goed ;-)) Dan krijg je dus boerenkoolsoep? Daar heb ik nog nooit van gehoord.. Maar dan bereid je de soep dus hetzelfde, alleen dan ipv de spinazie te bereiden en te pureren, doe je dat dus met de boerenkool?

 • Naatje

  Ja, klopt, precies hetzelfde eigenlijk.
  Ik heb het laatst bij iemand gegeten, en dacht echt van te voren.. wat is dít nou weer.. maar het was zo lekker, vooral met die chorizo!

  Het is portugees/spaans officieel, alleen doen zij er dan een groente in die wij niet kennen hier. Maar boerenkool is een goede vervanging. 🙂

 • reginarosa

  Wat cool! Dit ga ik echt een keertje proberen, ik vind het wel lekker klinken. Al was het alleen maar omdat jij het lekker vond, dan ben ik ook wel benieuwd naar je smaak 🙂 En weet je wel hoe die groente heette? Daar ben ik dan ook wel weer benieuwd naar.

 • Naatje

  Het is me verteld. Toen zei ik “hóe zei je? Hóe heet het?” Toen werd het me nog een keer verteld. Toen probeerde ik het na te zeggen. Dat lukte niet. Toen gaf ik het op. 😉

 • Naatje

  Inmiddels weet ik het: caldo verde, en even googlen helpt je aan een hoop informatie. 😉

  Denk niet dat het onze groene kool is, trouwens. Dat is wel de letterlijke vertaling, maar de groenten zijn totaal verschillend.

 • reginarosa

  Cool, zeg! Echt leuk dat je bij verschillende mensen zoveel verschillende dingen voorgeschoteld kunt krijgen en dat dat jezelf (en in dit geval ook anderen) op leuke nieuwe ideeën kunt brengen. Ik ga het vanavond maken, denk ik. Ik heb even gecheckt bij mijn moeder en die houdt niet van Chorizo op haar brood, maar in de soep wilde ze het wel proberen. En het lijkt mij heeeeeerlijk dus als ze het niet lekker vindt, vist ze de stukjes Chorizo er maar tussenuit (a) I’ll let you know!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *