Boeken

augustus 13, 2008

Ik houd ontzettend van lezen en boeken. Zo veel zelfs, dat we er over aan het denken zijn om een nieuwe boekenkast aan te schaffen en in elkaar te zetten: eentje die tot aan het plafond moet gaan komen. Ik kan niet half zoveel lezen als ik zou willen, maar toch kan ik het nooit weerstaan de boeken te vinden die ik graag zou willen hebben om mijn verzameling mee uit te breiden. Niet lang geleden was er de Deventer Boekenmarkt en natuurlijk waren ook wij van de partij. Het viel me dit jaar een beetje tegen. De laatste keer dat ik er was, was 4 jaar geleden. Toen kon ik nog goed mijn slag slaan, om het zo maar even te zeggen. Nu konden we al gauw moeilijk bij de kraampjes komen vanwege de drukte, en ook de prijzen leken flink omhoog te zijn gegaan. Gelukkig heb ik nog drie boeken weten te krijgen waar ik niet al te veel voor heb hoeven betalen, maar dat leek echt geluk. Ik ben nu dus op zoek naar andere leuke boekenmarkten, misschien iets kleinschaliger. Heeft iemand anders nog goede ervaringen met andere steden en plekken waar boekenliefhebbers zich kunnen vermaken?\n\n\n\n 

Reacties 5

 • Judith

  Sinds de start van het project Bredevoort Boekenstad, in 1993, hebben zich vele antiquariaten, galeries en ateliers in Bredevoort gevestigd.Afgelopen vakantie ben ik er voor de tweede maal geweest. Echt iets voor jou, hoor. Kijk eens op de website:\nhttp://www.bredevoort-boekensta\n\nLiefs Judith

 • Regina

  Leuk, Ju!! Dit zal ik in de gaten houden! Het is alleen wel een stuk reizen.. Maar je moet er wat voor over hebben! Dus even kijken of dat ooit te regelen valt. Ik hoop het wel, want het ziet er goed uit!

 • geschiedenisleraar

  Hela … ben ik op ’t weblog van een oud-leerlinge verzeild geraakt?\n(VAVO Apeldoorn?) Zoeken op ’t web naar antiquariaten brengt je nog eens ergens ….\nBredevoort is inderdaad een goeie tip. Vooral vanwege de middeleeuwse herberg die er zit :-)\n\ngroeten van ’n VAVO-docent geschiedenis.

 • Regina

  Meneer Schonewille! Wat leuk! Heel erg bedankt voor de leuke reactie. Ik ben op zoek gegaan naar een mailadres, maar kan dat helaas niet van u vinden; vandaar hier een reactie. Maar ik ben inderdaad een oud-leerlinge van u, wat leuk dat u dat onthouden hebt! U zult wel zoveel leerlingen de revue zien passeren… U zult tevreden zijn: Ik ben Geschiedenis gaan studeren aan de Erasmus Universiteit. Vorig jaar mijn bachelor gehaald, nu bezig met de Research Master Early Modern Intellectual History.\n\nNog bedankt voor de boekenmarkt-tip!\n\nIk zal trouwens uw weblog in de gaten houden, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *