Tijd voor taart!

December 24, 2015

Een sneak preview van ons kerstdiner: Hierbij deel ik alvast het toetje. Het is gebaseerd op een recept van de GoodFood, maar ik heb het recept op een aantal punten aangepast.

IMG_5325

Witte chocolade blueberry cheesecake

Ingrediënten

 • 200 g digestive koekjes
 • 100 g roomboter
 • 400 g witte chocolade
 • 1,5 bakje Philadelphia Naturel á 185 g
 • 200 ml slagroom
 • 250 g mascarpone
 • 300 g blauwe bessen

Bereiding

 1. Vet een springvorm in met 24 cm doorsnede. Maal de koekjes fijn met een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje. Meng met de koekkruimels, en verdeel over de bodem van de vorm en strijk met de achterkant van een lepel glad. Dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast terwijl je de andere ingrediënten verwerkt.
 2. Breek de chocolade in stukjes. Doe de blokjes in een vuurvaste kom. Verhit water in een steelpan. Smelt hierboven de chocolade in de kom rustig, onder af en toe roeren. Het water moet de kom niet raken.
 3. Meng de Philadelphia, slagroom en mascarpone met een garde door elkaar tot het een egale massa wordt. Doe er de chocolade bij, roer door met de garde en als laatste meng je 250 g van de blauwe bessen er voorzichtig doorheen.
 4. Verdeel het romige mengsel over de afgekoelde koekbodem. Doe er vershoudfolie over en laat minimaal 2 á 3 uur in de koelkast opstijven. Ik doe altijd een nacht opstijven, voor de zekerheid.
 5. Haal voor het serveren de springvorm van de taart af, en serveer met de rest van de blauwe bessen.

Reacties 2

 • smeet coins hack 2017

  Boggs’s diaryJuly 13, 1951Takeshima should be a Korean territory. U.S. should have had reliable evidences. Because Takeshima was made a Korean territory in old drafts though Japan was insisting Takeshima’s sovereignty. I will look for evidences.August 3, 1951I searched all resources in Washington for three weeks. However, there was no evidence which shows that dokdo is a Korean territory. Old drafts are random. I was disappointed at US government.

 • immobilienfinanzierung

  Thanks for an amazing put up, will study your others content. i appreciate your thoughts with this, I experienced a bit strike by this post. Many thanks again! You wanna make an excellent aspect. Has great facts here. I think that if more individuals thought about it that way, they’d have got a better moment in time have the suspend ofing the situation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *