Seizoen op je bord

August 22, 2009

Weer een recept waar vegetariërs ook van mee kunnen genieten! Makkelijk, maar toch heel smaakvol. Let bij de foto’s op de borden; die zijn nieuw! Ik ben er heel erg blij mee; alles ziet er meteen zoveel mooier uit dan op de regenboogkleur-borden die ik al tien jaar bezit. Bedankt, W&W!

Tagliatelle met Lentegroenten, voor 3 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie om in te bakken en een scheut extra vierge
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 100 gram groene asperges, in stukjes van circa 2 cm
  • halve mok diepvries doperwten
  • 250 ml slagroom
  • flinke hand basilicum, fijngesneden
  • verse parmesan, geraspt
  • 225 gram tagliatelle
  • paar handjes rucola
  • versgemalen zout en peper
  • tagliatellente

    Bereiding:

    1. Breng een ruime pan met gezout water aan de kook. Doe de broccoli en asperge stukjes erbij en kook voor ongeveer 4 minuten beetgaar. Haal de groenten eruit met een schuimspaan en lek ze goed af. Laat het water op het vuur koken in de pan.
    2. Verwarm de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak dit onder regelmatig roeren in circa 5 minuten zacht.
    3. Voeg de broccoli en asperge toe en vervolgens de erwten en room. Laat het zachtjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Voeg de basilicum toe en haal de pan van het vuur.
    4. Kook ondertussen de tagliatelle in de pan waar de groenten in hebben gekookt al dente: zacht maar toch stevig. Giet het af (houd een klein beetje kookvocht achter) en doe de tagliatelle bij de roomsaus. Voeg naar smaak de verse parmesan toe en roer het goed (maar voorzichtig) door en voeg een klein beetje kookvocht toe als je het gerecht te droog vindt (worden). Dit is sowieso lekker voor de smaak, maar maak het gerecht ook weer niet te nat.
    5. Verdeel de pasta meteen(!) over 3 borden, garneer met de rucola en geef er nog wat extra parmesan bij voor op tafel, zodat de gasten dit nog naar smaak toe kunnen voegen.

    Salute!

Reacties 2

  • J & A

    J&A hebben vanavond lekker gegeten van dit recept. Nu moet J eerlijk bekennen dat er in OG geen groene asperges te verkrijgen waren, maar met wat extra broccoli en rijkelijk tagliatelle…..!
    En in OG zag het bord er niet zo feestelijk uit. Volgende keer beter!

  • Regina Auteur

    Leuk om te lezen dat jullie dit gemaakt en gegeten hebben!! Daar doen we ‘t voor! 🙂
    U had er in plaats van de groene asperges ook wat sperzieboontjes in kunnen doen. Natuurlijk heel anders van smaak, maar dan houdt u toch die knapperige ‘bite’ in het gerecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *