Time to Dip!

April 25, 2007

Om nog even in de feest-sfeer te blijven: We hebben ook nog voor wat lekkers gezorgd voor bij de Nacho’s, afgelopen feestweekend. Misschien een leuk idee voor jullie om eens te maken bij een feestje of bij een gezellig film-avondje. Het geeft alles nét iets extra’s, iets home made. Het is heel simpel en je hebt in mum van tijd een grote hoeveelheid dip voor bij je tortilla chips. Bovendien kan je onderstaande tomatensalsa (die Marc gemaakt heeft) ook nog gebruiken bij gerechten met zwaardvis of tonijn (en dat laatste gaan we morgen dan ook doen) en kan je de guacamole ook als bijgerecht eten bij chili en burrito’s.

Guacamole
Ingrediënten:
– 2 avocado’s
– 1 ui

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 Spaanse peper, zeer fijn gesneden (wij laten de pitjes er gewoon altijd in)
– 1 tomaat (liefst pomodori) ontzaad en in blokjes

– sap van een halve citroen
– 1 el vers gehakte koriander
– 1 bekertje sour cream

– zout en peper

Bereiding:
1. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en doe ze in een grote schaal met het citroensap, fijngesneden Spaanse peper, tomaatblokjes en gehakte koriander. Gebruik een staafmixer als je die in huis hebt, op de laagste stand.
2. Voeg de sour cream toe en begin daarmee met weinig, meng dit goed door. Zo blijf je steeds wat room toevoegen tot er een smeuïge substantie ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Tomatensalsa (van Marc)
Ingrediënten:
– 4 rijpe (liefst roma-) tomaten, van zaadjes ontdaan en fijn gehakt
– half potje kappertjes
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 handvol verse peterselie
– klein beetje verse koriander
– een paar scheutjes balsamicoazijn, naar smaak
– een paar scheutjes tabasco, naar smaak
– 6-8 scheuten olijfolie
– halve komkommer
– 1 rode Spaanse peper
– zout en peper, naar smaak

Bereiding: Snijd alle ingrediënten zo klein als je kunt, meng alles door elkaar, breng het mengsel op smaak met peper en zout en je hebt een verrukkelijke salsa.

Reacties 2

  • J&A

    Wat ziet dit er allemaal feestelijk uit zeg zo met die foto’s!
    En het leuke is, dat we alles ook hebben kunnen proeven.
    Erg bijzonder is natuurlijk de cheesecake. Je liet ons het recept zien op een klein stukje papier en dat was niet veel meer dan “kruimel de koek en voeg de overige ingrediënten erbij”.
    Zoals het nu hier op je site staat is het voor iedereen reproduceerbaar en dat zal ook zeker minder zenuwen opleveren.
    Nog heel veel bedankt voor jullie goede zorgen en veel succes met de geplande bakperikelen voor het komende weekend.

    Groeten en liefs J&A

    PS: gisteren hebben we ook een recept uit de Allerhande getest: “kabeljauwschotel met courgette, kaas, citroenrijst en tomatensalade met kappertjes”.
    Dit was heel lekker en zeker ‘niet zwaar’ met dit warme weer. Het zag er ook erg culinair uit en is toch heel wat anders dan aardappelen, groenten en een bal!

  • reginarosa

    Ik heb deze reactie eerder helemaal niet gezien, wat jammer en ook wat raar! Heel erg leuk wel en natuurlijk heel erg graag gedaan. Het was heel erg gezellig!

    Ik vind het Allerhande recept ook heel lekker klinken. Als het goed is, hebben we deze ook in huis. Ik zal er eens even lekker in gaan neuzen. Misschien wel wat voor de komende anderhalve week. Het klinkt lekker, in ieder geval! Tot kooks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *