Dinner Time!

April 24, 2007

En bij een verjaardag, hoort ook een echt verjaardagsdiner! Marc en ik hebben samen in de keuken gestaan en zetten met trots (en oké, enige zenuwen van te voren) het volgende gerecht op tafel, voor maarliefst 7 man:

Gebraden Kip met Kruidenkaas

gebradenkip.jpg

Ingrediënten:
– 150 g kruidenkaas
– 7 kipfilets
– 4 preien, in plakjes
– 4 rode uien, in grove stukken
– 2 eetlepels olie
– gedroogde peterselie, peper en zout, naar smaak

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd een sneetje in de kipfilet en vul hem met de kruidenkaas.
3. Druk de kipfilet iets aan en bestrooi het vlees met peper en zout.
4. Breng water in een pan aan de kook en kook de preien en rode ui 4 min. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Leg ze in een enkele laag in een ovenschaal. Sprenkel de olie erover en voeg peper en zout toe. Leg de stukken kip op de groenten, strooi er de gedroogde peterselie overheen en zet de schaal in de oven.
5. Braad de kipfilet in 40 minuten. Het vel is dan bruin en de roomkaas is gesmolten.

Wij hebben er gebakken aardappels bij geserveerd. Eerst in de schil gekookt en erna gebakken en verrijkt met Rozemarijn (zoals eigenlijk alleen Marc dat kan (a)) Eet smakelijk en Proost!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *