Bewijs van een echte AH-groupie

February 6, 2007

De afgelopen dagen heb ik dankzij de Appie wat leuke gerechten op tafel gezet. En om anderen ook de kans te geven het één en ander te proberen, ben ik van plan vanaf nu niet alleen op te schrijven wat ik heb gekookt, maar ook hoe je het kan maken. Afgekeken van Judith’s Kookfratsen, de log waar ik vast zelf nog wel eens wat receptjes van ga pikken 😉

Zondagavond heb ik bij Marc Tonijnsteak met Mangoboontjes gemaakt. Volgens het originele recept horen er Tandoori-kruiden bij, maar dat was uitverkocht :mad!: dus heb ik het maar vervangen door dille (ik dacht, altijd goed bij vis) en dat is niet tegengevallen, al zal het normaal vast héél anders hebben gesmaakt. Dit is het recept van zondag, voor 2 personen:

Ingrediënten:
250 g sperziebonen, schoongemaakt
– 1 rode ui, in partjes gesneden
– 2 eetlepels mangochutney (wij hadden een toko-achtige variant; als je niet van pittig houdt – gelukkig houden wij daar wel van 😉 – zou ik er voorzichtig mee zijn)
– 2 tonijnsteaks
– 1 theelepel tandoorikruiden (hier heb ik dus dille moeten kiezen)
– 1 eetlepel olie

Bereiden:
1. Kook de boontjes en de ui in kokend water met zout in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de groente af en schep ze in een kom. Meng de mangochutney en naar smaak zout en peper door de groente.
2. Bestrooi de tonijnsteaks met zout en de tandoorikruiden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tonijnsteaks op hoog vuur aan elke kant 1-2 minuten.
3. Verdeel de mangoboontjes over twee borden en leg de tonijnsteaks erop. Lekker met en partje limoen, naanbrood en verse koriander. (Van die laatste tip hebben we dankbaar gebruik gemaakt.)

Gisteravond ook weer lekker gesmuld, al zeg ik het zelf (a) Ik heb een Aardappel-ansjovisschotel gemaakt. Hier de know-how, voor 4 personen:

Ingrediënten:
– 2 blikjes ansjovisfilet (á 46 g)
– 3 uien
– 1 pak aardappelschijfjes (700g, AH)
– 1 flesje kookroom (250 ml, AH)
– 2 eieren
– 3 tl Kruidengemak Knoflook (tube á 75 g, AH Excellent)
– 1/2 potje bieslook (diepvries, á 50g, Daregal) (maar wij hebben verse bieslook gebruikt (a))
– 500 g broccoli
– 1 tomaat (al namen wij er lekker twee, puh!)

Bereiden:
1. Oven op 200 graden voorverwarmen. Uien pellen en in ringen snijden. Ansjovis laten uitlekken en in stukjes snijden. Aardappels en ui in ovenschaal leggen. Ansjovis-stukjes erover verdelen.
2. Kookroom met eieren en knoflook loskloppen. Bieslook, zout en peper erdoor scheppen. Room over aardappels schenken.
3. Schotel in midden van oven in 20 min. gaar en goudbruin laten worden.
4. Broccoli schoonmaken en in stukjes snijden. Broccoli in ca. 8 min. beetgaar koken. Tomaat schoonmaken en in blokjes snijden.
5. Broccoli afgieten en tomaat-blokjes erdoor scheppen. Aardappel-ansjovisschotel met broccoli serveren.

Et voila!

Reacties 1

  • Pepijn

    Jeetje, dat klinkt weer eens heel erg lekker, allebei (maar vooral de pittige) 😀

    Thanks voor de recepten, als ik ooit weer eens Tijd heb ga ik ze ook eens pikken (gepikt van Regina gepikt van AH… het wordt nog ingewikkeld ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *