Dit gerecht staat compleet op Marc’s naam. Hij heeft het bedacht en gemaakt. Het enige wat ik heb gedaan is de pasta gekookt en uiteindelijk met een beetje van zijn hulp het recept geschreven. Het was een heerlijk gerecht; ik heb ontzettend lekker gegeten vanavond en vind het super dat hij dit zelf heeft gecreëerd. Dat je dat kunt en durft laat wel zien dat je echt talent hebt, volgens mij. En dan was het dus nog eens heel erg lekker ook!
Ingrediënten: (Bereiding voor 3 a 4 personen)
– 225 g penne
– 4 roma-tomaten
– 2 el balsamico azijn
– olijfolie extra vierge
– 2 uien, gesnipperd
– 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
– drie kwart pakje gezeefde tomaten
– 60 ml creme fraiche
– klein handje verse rozemarijn, fijn gehakt
– handje verse basilicum, fijn gehakt en losse hele blaadjes voor de garnering
– 1 el gedroogde majoraan
– 2 kipfilets, in grove stukjes gesneden
– 2 flinke el rode pesto
– 150 g geraspte kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in ongeveer 10-12 minuten gaar. Doe er tijdens het koken een scheutje olijfolie extra vierge doorheen, samen met een snufje zout.
2. Snijd de verse tomaten in stukken en marineer ze met de balsamico azijn en olijf olie extra vierge in een schaaltje. Voeg de basilicum, rozemarijn, majoraan en de helft van de creme fraiche aan het tomatenmengsel toe. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de kip met vers gemalen peper en zout en bak in een koekenpan bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee. Voeg het tomatenmengsel en de gezeefde tomaten toe en roer dit door. Voeg de overgebleven creme fraiche en de rode pesto toe en laat het onder af en toe roeren zachtjes indikken.
4. Doe de pasta in een ovenschaal en dek dit af met de tomaten-kip saus. Strooi de kaas erover en zet in het midden van de oven op het rooster. De ovenpasta is klaar zodra de kaas mooi bruin is. Garneer met hele basilicumblaadjes.