Het duurt even….

December 30, 2006

….Maar dan heb je ook wat! Namelijk: 2 voor de prijs van 1!

Tweede Kerstdag heb ik voor het overheerlijke en overgezellige elitaire kerstdiner voor één van de voorgerechten mogen zorgen. Ik heb toen Spinaziesoep gemaakt en naast de verse spinazie ging er ook nog ui, aardappel, melk, verse citroensap en zout en peper in.

Vanavond heb ik Roergebakken spruitjes met gebakken aardappelpartjes en Tofu-reepjes gemaakt. Lekker met knoflook en provinciale kruiden. Er moesten eigenlijk varkensreepjes in, maar die waren uitverkocht dus ben ik voor een vegetarische variant gegaan. Het was allebei weer lekker!

Zo, zijn jullie ook weer kookgewijs van me op de hoogte!

Dank u, S&P!

December 4, 2006

Dankzij de familie Bossenbroek en/of aanhang ben ik sinds gisteren de trotse eigenaar van drie nieuwe kookboekjes! Uit de Vlug en vers heb ik vanavond meteen een receptje gepikt, namelijk: Pasta (volkoren penne) met Zalm en verse dille. Er gingen ook nog worteltjes, bleekselderij en ui doorheen, dit alles zwemmend in een ‘dressing’ van witte wijn azijn met kruiden, olijfolie en vers citroensap. Lekkkkkkerrrr! (….en ik stink nu naar ui ;-))

Receptloos maar lekker

December 3, 2006

Onder het mom van zoek de twee uitdagingen: Een tijdje geleden heb ik mezelf een grillpan cadeau gedaan.
Afgelopen maandagavond heb ik hem voor het eerst gebruikt door Gegrilde Zalm in Griekse Marinade op tafel te zetten. Ik heb er een fruitige salade bij gemaakt (met onder andere appel, mandarijn, mais en paprika en een simpele dressing) en er gekookte aardappels met jus bijgeserveerd. Jahoe!

Chic de Frutsel

November 13, 2006

Vanavond heb ik op het menu gezet: Garnalen-Room Soep! Behalve de Roze Garnalen en de room, ging er nog in: winterpeen, bleekselderij, visboullion en een bosuitje. Ik heb er weer verse pistoletjes uit de oven bij geserveerd, met palingsalade. Ik wilde alleen nog even zeggen dat ik nog steeds héél blij ben met mijn staafmixer! En dat we het lekker vonden hoef ik er vast niet meer bij te zetten, want dat wordt zo’n saai verhaal. Heb ik het tóch weer gezegd, d’oh!

Sweet ‘n Simple

November 6, 2006

Zó makkelijk. Het is bijna geen vermelding waard, zo simpel! Vanavond heb ik Chicken Tonight Zoetzuur met stukjes perzik en wokgroenten met zilvervliesrijst gemaakt. What more can I say? Oh ja, dat het heel lekker was!

Season Soup

November 1, 2006

Omdat ik dit wel bij het seizoen vond passen, stond er vanavond Boeren Pompoensoep op het menu. Dit ging er allemaal in: (uiteraard) pompoen, ui, room (ja, echt!), sinaasappelsap, kerrie en een beetje zout. Ik heb er lekker verse pistoletjes uit de oven bij geserveerd met een pittig kruidenkaasje. Het was weer een spannend experiment uit een kookboekje dat ik ooit van mijn zus heb gehad, maar zowel mijn moeder als ik vonden het weer heerlijk!

Daar zaten twee háásjes, heel parmant!

October 26, 2006

Bij dit recept komt een tip! Als je verse spinazie sneller wil laten slinken, wok dan op een heel hoog vuur. Met deze waardevolle tip kwam Pepijn toen het gerecht al zo goed klaar was en we bijna konden aanschuiven aan zijn gezellige Nijmeegse tafel, met de Lama’s op de TV en twee lieve poezedames om ons heen. Dinsdagavond heb ik dit op tafel gezet: Noedels (op de één of andere manier zei ik steeds Woedels, haha!) met runderreepjes en spinazie, met als bijgerecht atjar tjampoer. Pepijn heeft weer lekker geholpen met de knoflook en ui snijden. We hadden er een heerlijk rood wijntje bij en het is gelukt om mijn bord volledig leeg te krijgen mét stokjes. Het was weer lekker én heel erg gezellig.

Studentikoos

October 23, 2006

Mijn moeder mocht vandaag zeggen waar ze trek in had en op haar wensen heb ik vanavond Macaroni Bolognese gemaakt met een frisse salade met een eveneens frisse simpele dressing. Het heeft ons weer heel erg gesmaakt! Eentonig wordt dat, he? Ik moet eigenlijk voor de spanning iets een keer grandioos laten mislukken.

Hutspot

October 16, 2006

Ik vind dat het wel weer mag: Stamppot! Vanavond Peen en Uien met een – geheel verantwoord biologisch – tartaartje en natuurlijk weer een boterjus’tje met lekkere kruiden. Simple as that!